Deelstaten

deelstaten

 

Brazilië is onderverdeeld in 26 deelstaten en 1 federaal district met de hoofdstad Brasília.

Al deze deelstaten bieden een grote verscheidenheid waardoor wel eens gezegd wordt dat Brazilië uit vele kleinere stukjes Brazilië bestaat. Hieronder het lijstje in alfabetische volgorde (naam en hoofdstad). Voor een korte omschrijving en enkele illustratieve foto’s, klik op de staat van uw keuze (blauw). U vindt er, naast een korte uitleg en enkele illustratieve beelden, ook telkens een link naar de topbestemmingen van de staat in kwestie, dit volgens Tripadvisor.

1 – Acre – Rio Branco
2 – Alagoas – Maceió
3 – Amapá – Macapá
4 – Amazonas – Manaus
5 – Bahia – Salvador
6 – Ceará – Fortaleza
7 – Espírito Santo – Vitória
8 – Goiás – Goyânia
9 – Maranhão – São Luís
10 – Mato Grosso – Cuiabá
11 – Mato Grosso do Sul – Campo Grande
12 – Minas Gerais – Belo Horizonte
13 – Pará – Belém
14 – Paraíba – João Pessoa
15 – Paraná – Curitiba
16 – Pernambuco – Recife
17 – Piauí – Teresina
18 – Rio de Janeiro – Rio de Janeiro
19 – Rio Grande do Norte – Natal
20 – Rio Grande do Sul – Porto Alegre
21 – Rondônia – Porto Velho
22 – Roraima – Boa Vista
23 – Santa Catarina – Florianópolis
24 – São Paulo – São Paulo
25 – Sergipe – Aracaju
26 – Tocantins – Palmas
27 – Federaal District – Brasília


Acre – Rondônia

Voorheen onderontwikkeld hebben de staten Rondônia en Acre sterke wijzigingen ondergaan, niet in het minst door de constructie van de weg BR-364 die vertrekt vanuit Cuiabá (Mato Grosso) en via de steden Porto Velho en Rio Branco tot aan de Peruviaanse grens reikt. Grote delen van het gebied werden ontbost en vertonen er een desolaat landschap. Enkele nationale parken worden gecontroleerd door de Braziliaanse instelling Ibama. De hoofdstad Porto Velho aan de rivier Madeira vertoont hier en daar nog elementen die het farwest karakter van Rondônia aantonen. De staat Acre ging de geschiedenis in met het verhaal van Chico Mendes, een rubbertapper die in opstand kwam tegen de vernietiging van het regenwoud en dit met zijn leven bekocht.

Bezoekenswaard in Acre volgens Tripadvisor

acreRio Acre

palacio-rio-brancoPalacio Rio Branco

ponte-de-pedestre-na-praca
Ponte de pedestre (voetgangersbrug) Praça da Bandeira – Rio Branco

Bezoekenswaard in Rondônia volgens Tripadvisor

3-caixas-de-agua-porto-velh
Trés Caixas D’Água – Porto Velho

pakaas
Hotel Pakaás (Guajará-Mirim, Rondônia) in het midden van het oerwoud, waar de rivieren Mamoré en Pacaás samenvloeien. De cabines van het hotel zijn verbonden met wandelpaden ter hoogte van de boomtoppen, met een prachtig zicht op het omringende regenwoud.

ouro-preto-do-oeste
Ouro Preto do Oeste – Rondônia

Terug naar top

Sergipe – Alagoas

De kleinste staat van Brazilië is Sergipe, met dezelfde kenmerken als de overige staten in het noordoosten: kusten, groene gebieden en de ‘Sertão’ (binnenland). De hoofdstad Aracaju is niet echt opwindend maar wel netjes; leuker zijn historische stadjes als Laranjeiras of Propriá en Neópolis, beiden gelegen aan de mooie rivier van São Francisco. De staat Alagoas is niet veel groter maar biedt wel veel verrassingen. De hoofdstad Maceió is een vrij rustige en moderne badstad met mooie stranden. Het historische hoogtepunt van Alagoas is de stad Penedo, eveneens aan de oevers van de Rio São Francisco. Langs de kust zijn er veel vissersdorpjes met mooie stranden en rijen palmbomen.

Bezoekenswaard in Sergipe volgens Tripadvisor

aracaju-praca-dos-arcosAracaju – Praça dos Arcos

rio-sao-franciscoRio São Francisco

igreja-matriz-sagrado-corac
De kerk Matriz Sagrado Coração de Jesus in Laranjeiras

Bezoekenswaard in Alagoas volgens Tripadvisor

praia_do_gungaHet Gunga strand aan de kust van Alagoas

penedo-alagoasPenedo – Alagoas

maceioMaceió

Terug naar top

Pará, Amapá & Tocantins

Het oostelijke deel van het Amazonië gebied bestaat uit drie verschillende staten: Pará, Amapá en Tocantins. Pará heeft een oppervlakte van meer dan een miljoen vierkante kilometer. De almachtige rivier Amazonas wordt er zo mogelijk nog groter door de uitloop van enkele zijrivieren als de Rio Trombetas, de Rio Tapajós en de Rio Xingu. De Amazonas loopt er uit in de oceaan, nabij het grootste Braziliaanse eiland Ilha de Marajó. De hoofdstad is Belém, ook wel beschouwd als het economisch centrum van het Braziliaanse noorden. De tweede belangrijkste stad is Santarém. Amapá is veel kleiner, drie-vierde van zijn inwoners wonen in de hoofdstad Macapá. Tocantins is de jongste staat van Brazilië, ontstaan in 1989. Voorheen was dat de noordelijke helft van Goiás. De hoofdstad van Tocantins is Palmas.

Bezoekenswaard in Pará volgens Tripadvisor

belem-teatro-da-paz
Teatro da Paz – Belém

praia-da-barra-velha-sourPraia da Barra Velha – Ilha do Marajó

Bezoekenswaard in Amapá volgens Tripadvisor

fortaleza-de-sao-jose-de-maFortaleza de São José – Macapá

museu-sacaca-amapaOpenluchtmuseum Sacaca – Amapá

Bezoekenswaard in Tocantins volgens Tripadvisor

cachoeira_do_formiga-tocantCachoeira do Formiga – Beschermd staatspark van Jalapão – Tocantins

parque-jalapaoIn het park Jalapão

Terug naar top

Amazonas & Roirama

Het overgrote deel van de twee miljoen inwoners van de staat Amazonas leeft in de hoofdstad Manaus. Die hoofdstad ligt naast de Rio Negro, een rivier die samen met de Solimões rivieren de Amazonas rivier vormt. Het toerisme is de voornaamste bron van inkomsten voor de inwoners van Manaus. Ook verscheidene fabrikanten van moderne technologieën (telecommunicatie, computers, elektronica algemeen) verschaffen er veel werk. Het festival “Festival Folclórico do Amazonas” vindt plaats in de maand juni, een aanrader. Uiteraard is Manaus een bekend vertrekpunt voor zij die het regenwoud willen bezoeken. Roirama is de dunbevolktste staat van Brazilië. De bergachtige staat is het thuisgebied van de Yanomami Indianen die 1/3 vormen van de overblijvende originele Indianen uit het Amazonië gebied. Boa Vista is de hoofdstad van Roirama.

Bezoekenswaard in Amazonas volgens Tripadvisor

teatro-amazonas-manausHet Amazonas theater in Manaus

encontro-das-aguasEncontro das Águas: waar de rivieren Negro en Solimões samen vloeien, niet ver van Manaus

casas-flutuantesDrijvende woningen op de Amazonas rivier

Bezoekenswaard in Roirama volgens Tripadvisor

yanomamiHet Yanomami volk

monumento-garimpeiro
Monumento ao Garimpeiro: het monument van de goudzoeker in Boa Vista

Terug naar top

Bahia

Bahia is ongetwijfeld de meest historische staat van Brazilië. De link met de Afrikaanse erfenis van zijn inwoners is er nog zeer sterk. Salvador is de hoofdstad, een cultureel hoofdpunt van het land, ook bekend voor zijn uitbundig en traditioneel carnaval. Het loont de moeite om deze fascinerende stad te verkennen, maar eveneens de kleinere naburige steden en vissersdorpjes. U zal er maagdelijke gebieden vinden, nog niet vervuild door massa toerisme en nog minder door andere invloeden van de 21ste eeuw. Aan stranden ontbreekt het ook niet in Bahia, de enige moeilijkheid is de keuze omdat er zoveel zijn. Het binnenland van Bahia geniet minder bekendheid maar een rondreis loont beslist de moeite. Bezoek de koloniale steden Cachoeira en Lençóis. Deze laatste is een goed uitgangspunt voor natuurliefhebbers. Het nabije nationale park Chapada Diamantina is een paradijs voor wandelaars die er graag mogen genieten van het bizarre maanlandschap. Het eiland Boipeba behoort tot een van die maagdelijke plekjes die een idee geven van hoe het aardse paradijs ooit moet hebben uitgezien.

Bezoekenswaard in Bahia volgens Tripadvisor

chapada_diamantina_panoramaChapada Diamantina

lacerda-salvadorDe Lacerda lift in Salvador, met uitzicht op de Mercado Modelo en het Fort São Marcelo in de Allerheiligenbaai

boipebaOp het eiland Boipeba

Terug naar top

Ceará, Piauí & Maranhão

De trots van de staat Ceará is zijn 600 kilometer lange kustlijn met prachtige stranden. De kustbewoners leiden er een eigen, folkloristisch bestaan, maken artisanale spullen, slapen buiten in hangmatten en zeilen uit met hun ‘jangadas’. De sertão is eerder droog. De ‘vaqueiros’ (cowboys) eten gedroogd vlees, maken gereedschappen van de knoken en kleren van de huiden van de dieren, alles wordt gebruikt. De Serra de Baturité vormt een schril contrast met de sertão door zijn fraaie heuvels, aangenaam klimaat en de vele koffie & bananen plantages. De hoofdstad van Ceará is Fortaleza, erg populair bij toeristen.

Piauí is niet alleen een van de grootste noordoostelijke staten, maar ook een van de armste. Dit komt vooral door het droge en erg hete klimaat. Het binnenland wordt best bezocht rond juli en augustus, in de andere maanden kan het er overdreven warm zijn. De staat krijgt minder aandacht van toeristen, toch zijn er erg mooie stranden aan de kleine kuststrook de Delta do Parnaíba. Ook het Parque Nacional de Sete Cidades is de moeite waard met prehistorische sites en beschilderde rotsen. Teresína, de hoofdstad van Piauí, staat bekend als de heetste stad van Brazilië.

Maranhão is de tweede grootste staat van het noordoosten (na Bahia). Het westen en het noordwesten van Maranhão vormen het begin van het Amazonië gebied. De rest bestaat uit de sertão en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vele ‘babaçu’ palmbomen die de rurale economie bevoorraden met noten, olie, margarine, palmharten. De oudere boomstronken worden gebruikt voor het maken van hutten waarvan de daken bedekt worden met de bladeren van dezelfde boom. Het afval van de bewerkte noten wordt gebruikt als veevoeder. Niets van de babaçu gaat verloren! De hoofdstad van Maranhão is het koloniale São Luís, een charmante en folkloristische bezienswaardigheid.

Bezoekenswaard in Ceará volgens Tripadvisor

palmaciaPalmácia in de Serra de Baturité – Ceará

iracemaHet Iracema beeld aan het strand van Iracema – Fortaleza – Ceará

Bezoekenswaard in Piauí volgens Tripadvisor

serra_da_capivaraSerra da Capivara – Piauí

rio-poty-piauiDe Poti rivier in Teresina – Piauí

Bezoekenswaard in Maranhão volgens Tripadvisor

lencois_maranhenses
Lençois Maranhenses – Maranhão

chapada-das-mesasIn het nationale park Chapada das Mesas – Maranhão

Terug naar top

Espírito Santo

Reizigers zien de staat Espírito Santo meestal vanuit het busraam als ze de trip maken tussen Rio de Janeiro en Bahia. Espírito Santo is nogal geïndustrialiseerd maar de staat heeft erg mooie stranden waar het goed is om te vertoeven. Er worden aardbeien en koffie geteeld in een bergachtig landschap en er zijn verscheidene interessante stadjes, ecologische reservaten en het fraaie nationaal park Pedro Azul. De hoofdstad Vitória heeft de bedenkelijke reputatie als meest gewelddadige stad van Brazilië. In het noorden zijn Conceição da Barra en de nabijliggende duinen het bezoeken waard.

Bezoekenswaard in Espírito Santo volgens Tripadvisor

conceicao-da-barra-es
Conceição da Barra – Espírito Santo

terceira_ponte-vitoriaTerceira Ponte: brug tussen Vitória en Vila Velha – Espírito Santo

Terug naar top

Goiás

De hoofdstad van Goiás is Goiâna, op 200 km van Brasília en 900km van São Paulo gelegen. In een straal van 200km zijn interessante plekjes zoals het Pirapitinga meer, de warm waterbronnen van Caldas Novas en de merkwaardige rotsen van Parauna. Op 144km afstand ligt het historische stadje Goiás Velho, vroeger Vila Boa geheten. Het stadje en zijn historische barokke kerkjes komen vooral in de belangstelling in de Paasweek (Semana Santa) met een processie en honderden figuranten met toortsen die de dood van Jezus, de verwijdering van zijn kruis en de begrafenis opnieuw tot leven brengen. Pirenópolis is een ander historisch koloniaal stadje waar 45 dagen na Pasen het ‘Festa do Divino Espírito Santo’ gevierd wordt, een must-see wanneer u in die periode in de buurt bent. Fraai is ook het nationale park Chapada dos Veadeiros, een populair oord voor eco-toeristen. Bezoek ook Vale da Lua met maan-achtige rotsen en riviertjes gevuld met kristalhelder en fris water.

Bezoekenswaard in Goiás volgens Tripadvisor

mascarados-de-pirenopolisMascarados de Pirenópolis

vale-da-luaVale da Lua

goyaniaGoyânia

Terug naar top

Mato Grosso – Mato Grosso do Sul

Mato Grosso en Mato Grosso do Sul zijn nu twee deelstaten, vroeger slechts eentje. De bekendste stad is Cuiabá. Mato Grosso betekent savanne, rimboe; Pantanal betekent niemandsland. Het overgrote deel van Mato Grosso en de Pantanal is een moerassig gebied dat in bepaalde opzichten zelfs interessanter is dan het Amazone gebied. Vele van de overblijvende Braziliaanse Indianen wonen tot op vandaag op die stukken land die droog blijven. Mato Grosso is het wilde westen van Brazilië. De beste manier om het wildleven te bewonderen is via de Transpantaneira, een onverharde weg van 145km tussen Poconé en Porto Jofre.

Bezoekenswaard in Mato Grosso volgens Tripadvisor

serra-do-roncadorSerra do Roncador in Mato Grosso

parque_indigena_do_xinguEen reservaat van het inheemse volk Xingu in Mato Grosso

Bezoekenswaard in Mato Grosso do Sul volgens Tripadvisor

gruta_do_lago_azul_em_bonitDe grot van het blauwe meer nabij de stad Bonito, in Mato Grosso do Sul

transpantaneira
De Transpantaneira, een onverharde weg (allesbehalve uw dagelijkse autosnelweg, maar 145km avontuur!)

Terug naar top

Minas Gerais

Minas Gerais is in vele opzichten een interessante staat, niet in het minst door koloniale historische stadjes als São Lourenço, Ouro Prêto, São João Del Rei en Tiradentes. Al deze plaatsen herbergen een geschiedenis van goudzoekers. De hoofdstad is Belo Horizonte. In het zuidwesten is het landschap erg bergachtig en zeer mooi. De Serra da Mantiquiera en de Serra do Espinhaço zijn een must voor de reiziger die houdt van natuurschoon. Ouro Prêto heeft werkelijk alles: barokke architectuur, kerken, musea en fraaie koloniale huizen. De vele toeristen zorgen voor hogere prijzen dan gebruikelijk, maar een verblijf is meer dan de moeite waard. Best bezoekt men Minas Gerais tussen maart en augustus.

Bezoekenswaard in Minas Gerais volgens Tripadvisor

ouro-preto-2Zicht op het historisch deel van Ouro Preto

pampulhaHet meer Pampulha in de hoofdstad Belo Horizonte

serra-da-mantiqueiraDe bergen in de Serra da Mantiquiera

Terug naar top

Paraíba

De kleine en zonnige staat Paraíba ligt tussen Pernambuco en Rio Grande do Norte. Ponta dos Seixas is het meest oostelijke punt van Brazilië. Vandaar ook dat de hoofdstad João Pessoa bestempeld wordt als de stad waar de zon opgaat. Het is ook een groene stad met zeven vierkante kilometers groen en komt daarmee op de tweede plaats van de wereldsteden met veel groen, na Parijs. De meeste economische activiteiten gebeuren aan de kuststreek, voornamelijk toerisme, de teelt van suikerriet en ananas. Het binnenland wordt geplaagd door grote periodes van droogte en de weinige inwoners die er nog overblijven leven in armoede. Paraíba beschikt ook over een van de weinige naaktstranden van Brazilië, Praia de Tambada.

Bezoekenswaard in Paraíba volgens Tripadvisor

centro_historico_de_joao_peHet historisch deel van de hoofdstad João Pessoa

museu-arte-popular
Museum van de populaire kunst, gekend als “Museu dos Três Pandeiros”, een project van Oscar Niemeyer in de stad Campina Grande

Terug naar top

Paraná

Curitiba, de hoofdstad van Paraná is een van de weinige successen in vergelijking met andere Braziliaanse hoofdsteden. Het is er netjes, de lokale economie staat op een hoger peil, in gans de staat trouwens. De anderhalf miljoen inwoners zijn afstammelingen van Italiaanse, Poolse en Duitse immigranten. Het bezoeken waard in Paraná is het “Parque Nacional do Superaguí” (eilanden) en natuurlijk de immense watervallen van Foz de Iguaçu aan de grens met Argentinië en Paraguay.

Bezoekenswaard in Paraná volgens Tripadvisor

jardim_botanico_curitibaJardim Botânico in Curitiba

museu_oscar_niemeyer_curitiMuseum Oscar Niemeyer in Curitiba

pn-iguacuDe watervallen van Iguaçu

Terug naar top


Pernambuco

De staat Pernambuco is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming. De hoofdstad Recife wordt ook wel eens bestempeld als het ‘Venetië van Brazilië’. Erg mooi is het nabijgelegen Olinda, een historische oase met koloniale gebouwen, kunstenaars, studenten en artiesten. Het nationale park Marinho de Fernando da Noronha is een waar duikersparadijs met ongeschonden en bloedmooie stranden. De economie van Pernambuco wordt nog steeds overheerst door de suikerriet teelt en de stad Nova Jerusalem staat wereldwijd bekend voor zijn jaarlijks passiespel (Paixão de Cristo de Nova Jerusalém) dat telkens vele duizenden bezoekers trekt.

Bezoekenswaard in Pernambuco volgens Tripadvisor

mosteiro_de_sao_bento_olindDe abdij van São Bento in Olinda

frevoFrevo cultuur (frevo is een typische acrobatische  dans & muziek uit Pernambuco)

porto_de_galinhasPorto de Galinhas, een erg populair strand aan de kust van Pernambuco

Terug naar top

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een kleine deelstaat die echter veel meer te bieden heeft dan de stad zelf. Binnen een reisafstand van 4 uur (vaak minder) vindt men de mooiste plekjes, stranden, bergen, wouden, alles wat kenmerkend is voor het land Brazilië. Cariocas (inwoners van de stad Rio de Janeiro) zijn al lang gewoon aan de schoonheid van hun stad en kijken er niet meer van op. Op andere plaatsen is het contact met de lokale bevolking anders, meer intiemer. Het kustgebied heeft een bergachtige streek in de rug met bekende steden als Petrópolis, Teresópolis, Nova Friburgo. Zeer de moeite waard zijn Cabo Frio, Búzios, Ilha Grande, Paraty, Angra dos Reis en het nationale park van Itatiaia.

Bezoekenswaard in Rio de Janeiro volgens Tripadvisor

visto-copacabanaZicht op het strand van Copacabana vanop de suikerbroodberg

teresopolis
Rotspieken in de “Serra dos Orgãos”, in Teresópolis

lumiar“Encontro dos Rios” in Lumiar nabij Nova Friburgo

Terug naar top

Rio Grande do Norte

Rio Grande do Norte is enigszins vergelijkbaar met Paraíba met veel mooie stranden en vooral veel duinen. De meest bekende duinen zijn die van Genipabu, sommigen bereiken een hoogte van 50m. De hoofdstad is Natal, de jongste jaren enorm gegroeid op toeristisch vlak. Ook de handel in gebouwen en gronden kende een nooit eerder geziene boom. Het binnenland is, net als dat van Paraíba erg droog en nogal wat voormalige bewoners zijn naar andere oorden vertrokken.

Bezoekenswaard in Rio Grande do Norte

morro_do_careca_natalHet strand Ponta Negra in Natal met de “Morro do Careca” op de achtergrond

santuario_do_lima_em_patuSantuário de Lima in Patu

arena-das-dunasArena das Dunas, het nieuwe voetbalstadion in Natal, speciaal gebouwd voor het WK van 2014

Terug naar top

Rio Grande do Sul

Rio Grande do Sul is de meest zuidelijke staat van Brazilië en grenst aan Uruguay en Argentinië. De hoofdstad is Porto Alegre, gelegen aan de reusachtig grote Lagoa dos Patos. De Serra Gaúcha lijkt wat op Zwitserland met zelfs wat occasionele sneeuwval in de Braziliaanse winter. Erg mooi is ook het nationale park Aparados da Serra, een van de wonderen van de Braziliaanse natuur. Adembenemend zijn de Canyon de Itaímbezinho en de Canyon da Fortaleza. Inwoners van Rio Grande do Sul worden Gaúcho’s (cowboys) genoemd. Ronaldo de Assis Moreira, beter gekend als de bekende voetballer Ronaldinho Gaúcho werd geboren in Porto Alegre.

Bezoekenswaard in Rio Grande do Sul volgens Tripadvisor

itaimbezinho_canyon
De “Canyon de Itaímbezinho”

porto-alegre-vista-panoramiPanoramisch uitzicht op de hoofdstad Porto Alegre

neve_caxias_do_sulWinter in Caxias do Sul

Terug naar top

Santa Catarina

De meeste Duitse en Italiaanse immigranten die zich in de 19de eeuw in de staat Santa Catarina vestigden, bezaten hun eigen familiale boerderijen waardoor de bodemrijkdom van deze zuidelijke staat beter verdeeld is dan elders in Brazilië. Santa Catarina voelt erg Europees aan, zeker in de hoger gelegen gebieden waar het erg groen is. De meeste reizigers reizen naar Santa Catarina voor zijn vele mooie stranden met helder en mooi blauw water. De belangrijkste steden zijn Joinville, Blumenau en Florianópolis.

Bezoekenswaard in Santa Catarina volgens Tripadvisor

blumenauDuitse invloeden in Brazilië: Oktoberfest in Blumenau

serra-do-rio-do-rastro
Serra do Rio do Rastro, in het zuiden van Santa Catarina

avenida_beira_mar_norte_floDe Avenida Beira Mar in de hoofdstad Florianópolis

Terug naar top

São Paulo

São Paulo is ongetwijfeld de rijkste staat in gans Zuid Amerika, de industriële motor van Brazilië. Dertig van de vijftig grootste Braziliaanse bedrijven alsook 50% van de Braziliaanse industrie bevinden zich in São Paulo. De hoofdstad met dezelfde naam herbergt maar liefst 17 miljoen inwoners. De kuststreek is erg mooi (Ubatuba, Ilhabela, Guarujá, Santos, Iguape) en het bergstadje Campos do Jordão is een geliefkoosde vakantieplek voor vele Paulistanen (inwoners van de stad met dezelfde naam; indien men het heeft over inwoners van de deelstaat in het algemeen, dan spreekt men van Paulistas).

Bezoekenswaard in São Paulo volgens Tripadvisor

campos_do_jordaoCampos de Jordão

basilica-aparecida
De basiliek Nossa Senhora Aparecida, een bekend bedevaartsoord

rodovia_dos_imigrantes
Rodovia dos Imigrantes

Terug naar top

Federaal District

Distrito Federal” is het kleine federale district binnen in de staat Goiás met de grote stad Brasília, de hoofdstad van het land. Die stad was de droom van voormalig president Juscelino Kubitschek en werd in drie jaar gebouwd o.l.v. stadsplanner Lucio Costa, architect Oscar Niemeyer en landschapsarchitect Burle Marx in de jaren vijftig. Brasília moest hét symbool worden van de vaste wil en het vermogen om van Brazilië een belangrijke economische grootmacht te maken. Brasília werd de hoofdstad van de Braziliaanse regering; alle belangrijke ministeries en de drie grootmachten Palácio de Planalto, Palácio do Congresso en het Palácio da Justiça zijn er te vinden en te bewonderen.

Bezoekenswaard in het Federaal District volgens Tripadvisor

brasiliaBrasília

mane-garrinchaHet voetbalstadion Mané Garrincha

brasilia-congresso
Congresso, het gebouw van het Braziliaanse parlement

Terug naar top