Het nationale park Campos Gerais

parque-estadual-de-vila-vel

Dit beschermd park bevindt zich in de zuidelijke deelstaat Paraná, nabij de plaatsen Carambei, Castro en Ponta Grossa. De regio werd tot beschermd gebied uitgeroepen in 2006 met als doel het behoud van de plaatselijke ecosystemen, uiteraard ook om de natuurlijke schoonheid voor het nageslacht te bewaren. In het park vinden activiteiten plaats als ecologisch toerisme, wetenschappelijke onderzoeken en opvoedkundige projecten.

parque-nacional-dos-campos

De naam van het park vindt zijn oorsprong bij de Jezuieten die er lang geleden religieuze activiteiten organiseerden, dit met de bedoeling om het lokale inheemse volk, voornamelijk Umaitá en Umbu van etnische oorsprong, te bekeren tot het katholieke geloof.

buraco-do-padre

Op ongeveer 26km afstand van Ponta Grossa bevindt zich het zogenaamde “Buraco do Padre” (enigszins oneerbiedig ‘Gat van de priester” in het Nederlands), een natuurlijk ondergronds theater met een diameter van 30m. Er is een waterval van 45m hoog die water aanvoert van de rivier Quebra Perna.

a-taca-ponta-grossa

A Taça is een welbekende attractie van Ponta Grossa. Er zijn in die regio vele eigenaardige rotsformaties, een lust voor het oog van de fotograaf.

vila-velha-ponta-grossa