Watersporten in Brazilië

surf-jericoacoara

Brazilië heeft veel te bieden op watersportgebied. De combinatie van zee, prachtige stranden en de milde temperatuur maakt van Brazilië een waar mekka voor liefhebbers van de watersport. Laat je verrassen door de kleurrijke koraalriffen en rijke onderwaterwereld of laat je boven water met de wind meevoeren op een surfboard of in een zeilboot. De mogelijkheden in Brazilië zijn eindeloos.

Kitesurfen

kitesurf-jericoacoara

Liefhebbers van wind, water, surfen en snelheid trekken massaal naar de stranden van Noord-Brazilië. Hier worden ze verwend met prachtige stranden en ideale condities. Er zijn perfecte kitesurfspots voor iedereen: van afgelegen plekjes tot toeristische trekpleisters. Zowel beginners als gevorderden komen hier aan hun trekken. Eén van de beroemdste kitesurf plekken in Brazilië ligt op 12 uur vliegen van Amsterdam en op slechts 45 minuten van het Fortaleza vliegveld. In Cumbuco in de staat Ceará vind je ruim 640 kilometer aan gouden zandstranden en de perfecte en constante wind waar surfers van over de hele wereld naar op zoek zijn. Jericoacoara, gelegen in de staat Ceará, is ook een ultiem surf paradijs, waar je het laidback surfgevoel optimaal kunt ervaren.

Duiken

fernando-de-noronha-3

Ver voor de Braziliaanse kust ligt Fernando de Noronha, in de staat Pernambuco. Een bijzondere eilandengroep die door haar afgelegen ligging een zeer divers onderwaterleven heeft. Van schilpadden en roggen tot ontelbare kleurrijke vissen en koraal. Tel daar de warmwaterstroom en het zicht onder water van maar liefst 50 meter bij op en je hebt één van de mooiste duikplekken van Brazilië. Boven water tref je witte zandstranden en verlaten baaien aan. Breng zeker een bezoek aan de dolfijnenbaai, hier kun je honderden tuimelaars spotten!

Zeilen

vela

Ben je gek op varen? Brazilië biedt eindeloos veel mogelijkheden. Door de constante zachte bries langs de kust heerst er een ideaal zeilklimaat. Ga bijvoorbeeld op een dagtocht mee met een catamaran. De meer ervaren zeilers onder ons kunnen zelf een klein zeiljacht huren en op ontdekkingstocht gaan. De kilometers kustlijn van strand en rotspartijen en heldere wateren zorgen voor een adembenemend uitzicht.