Tien eilanden om weg te dromen

Link2Brazil heeft 10 van de mooiste Braziliaanse eilanden geselecteerd die je het ultieme vakantiegevoel bezorgen. Wat dacht je van Fernando de Naronha met haar hagelwitte stranden? Of het prachtige groene Albrolhos Nationaal park in Bahia met kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen. Ontdek de schatten van deze verborgen juweeltjes.

1. Fernando de Noronha – Pernambuco

fernando-do-noronha-baia-do

Fernando de Noronha is een adembenemend mooie eilandenarchipel voor de noordoostelijke kust van Brazilië. De bestemming staat bekend als een walhalla voor duikers. Het warme en kristalheldere water is de thuisbasis van meer dan 200 vissoorten, vijf haaiensoorten, twee schildpaddensoorten, dolfijnen en 15 koraalriffen. De eilandenarchipel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, daarom worden er nooit meer dan 600 toeristen tegelijk toegelaten.

2. Albrolhos Nationaal park – Bahia

abrolhos

Het Nationale Maritieme Park Abrolhos heeft een oppervlakte van 91.300 hectare. Abrolhos wordt gevormd door een archipel die uit vijf eilanden en talrijke koraalriffen bestaat. Deze eilandengroep bevindt zich aan de zuidelijke kust van de deelstaat Bahia in het noordoosten van Brazilië. Bezoekers kunnen hier volop genieten van kleurrijke koraalriffen en het rijke zeeleven.

3. Honey Island (Ilha do Mel) – Paraná

ilha-do-mel

Dit eiland ligt in de Golf van Paranaguá in de staat Paraná. Toeristen zijn gek op de prachtige stranden, maar liefst 55,05 hectare! Maar er zijn ook mangrovebossen, naaldbossen en enkele zoetwatermoerassen op het eiland te ontdekken. Een mooie combinatie van avontuur en strand.

4. Ilha Grande – Rio de Janeiro

ilha-grande-1

Ilha Grande is de perfecte zonnige bestemming. Het kleine eiland voor de kust van Rio de Janeiro heeft een bijzondere geschiedenis als thuishaven van piraten. Hierdoor bleven ontwikkelaars op afstand en is de tropische schoonheid van het eiland behouden gebleven. Geniet van het warme kristalheldere water of ga op hike door de jungle naar de indrukwekkende watervallen en afgelegen stranden.

5. Bananal eiland – Tocantins

ilha-bananal

Bananal is het grootste riviereiland ter wereld en met een oppervlakte van 19.162 km² ook één van de grootste eiland ter wereld. Het eiland wordt ingesloten door de rivieren Araguaia en Javaés en grenst aan de staten Goias, Mato Grosso and Pará. In het noorden van het eiland bevindt zich het uitgestrekte Nationaal park Araguaia en in het zuiden liggen twee Indianen reservaten; Carajás en Java. Het eiland is één van de meest belangrijke ecologische bestemmingen van Brazilië. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart op halen.

6. Ilhabela – São Paulo

ilhabela

Dit prachtige eiland bestaat voor 85 procent uit beschermd tropisch regenwoud. Ilhabela is alleen al een bezoekje waard vanwege de vele watervallen waar je in kan badderen. Daarnaast is het eiland één van de populairste duikbestemmingen in Brazilië. Naast de tropische vissen, komen duikers ook voor de tientallen scheepswrakken die er op de bodem liggen.

7. Cashew eiland – Maranhão

ilha-do-caju-2

Dierenliefhebbers bezoeken Cashew eiland (Ilha do Caju). Dit eiland bevind zich aan de noordoostzijde van de Parnaíba rivier 50 kilometer van de stad Parnaíba in de staat Piauí. Het dierenrijk is zeer gevarieerd. Je spot hier onder andere toekans, verschillende soorten apen, vossen en schildpadden. Educatieve programma’s voor de lokale bewoners zorgen dat dit rijke ecosysteem behouden blijft.

8. Ilha Cardoso – São Paulo

ilha-do-cardoso

Ben je toe aan absolute rust? Ga dan naar Ilha Cardoso. Dit eiland ligt aan de zuidkust van São Paulo. De rotsachtige kustlijn, uitgestrekte duinen en prachtige planten maakt dit eiland ruig en avontuurlijk. Het park op het eiland strekt zich uit over 15.100 hectare. Sportievelingen kunnen hiken of een fiets huren om het eiland te ontdekken.

9. Florianópolis – Santa Catarina

florianopolis-santa-catarin

Florianopolis, of ‘Floripa’ voor de lokale bevolking, is de op één na grootste stad van de staat Santa Catarina. Je vindt deze vakantiebestemming op het eiland Santa Catarina. De fonkelende lagunes en 42 prachtige stranden in combinatie met een bruisend nachtleven, maken van Florianopolis een van de meest gewilde vakantiebestemmingen van Brazilië. Op zoek naar actie? Florianopolis heeft een groot aanbod aan outdoor-activiteiten, van varen tot surfen en duiken.

10. Marajó eiland – Pará

ilha-marajo

Marajó (Ilha de Marajó) is het grootste eiland van Brazilië en het op vierendertig na grootste eiland ter wereld. Het eiland is rijk aan bossen in het westen en moerassen in het oosten, waar Aziatische buffalo’s worden gefokt. Bovendien vind je overal prachtige stranden en mangrove moerassen, het midden van Marajó herbergt een wonderschone flora en fauna.