Mamirauá Sustainable Development Reserve

mamiraua

Het beschermde natuurgebied Mamirauá Sustainable Development Reserve is maar liefst 1.12 miljoen hectare en ligt aan de rivier Solimões in het Amazonegebied. Zes maanden per jaar treedt de rivier buiten haar oevers, waardoor er een uniek en complex ecosysteem is ontstaan. Dit is de enige plek ter wereld waar je de zeldzame Uakari aap kunt tegenkomen. Tevens kun je hier goed rivierdolfijnen spotten.

uakari

Samen met de lokale bevolking werkt de lokale overheid er hard aan om de schitterende flora en fauna te beschermen en tegelijkertijd ecotoerisme toe te staan. Zo kun je hier verblijven in drijvende eco-lodges die gebruik maken van zonne-energie en hergebruikt regenwater. In het droge seizoen kun je te voet het gebied verkennen, tijdens de natte periode ga je per kano de wildernis in.

rio-mamirau