Duikliefhebber? Op naar Brazilië!

mergulhar

Ben jij een echte duikliefhebber? Met haar helderblauwe zee, warme water en prachtige koraalriffen is Brazilië de ideale plek om te duiken. Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, licht drie van de beste bestemmingen uit voor een duik in de indrukwekkende onderwaterwereld van Brazilië.

1. Fernando de Noronha – Pernambuco

Ten oosten van de deelstaat Pernambuco, zo’n 350 kilometer van de kust, ligt Fernando de Noronha; een Braziliaanse eilandengroep, gelegen in de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn er klein en idyllisch mooi. Het grootste eiland is er slechts achttien vierkante kilometer groot. De andere twintig mini-eilanden zijn onbewoond.

mergulho-fernando-de-noronh

Fernando de Noronha is een absoluut paradijs en een must-visit voor duikers. Het water is er groenblauw van kleur, heeft een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celcius en je hebt hier onderwater een zicht tot wel 50 meter. Het leven onderwater is er adembenemend mooi; met schildpadden, ontelbare kleurrijke vissen en koraal.

Wist je trouwens dat er rond Fernando de Noronha vele dolfijnen zwemmen? Je vindt er een grote kolonie tuimelaars, die het duiken hier wel heel bijzonder maken…

2. Porto de Galinhas – Pernambuco

Nabij steden als Recife en Olinda, vind je Porto de Galinhas; een paradijs op aarde waar het water kristalhelder is, het zand krakend wit en de zon schijnt er altijd. Het is er ideaal voor duikers en staat bekend om haar paradijselijk mooie strand.

porto-galinhas

Het strand van Porto de Galinhas is maar liefst 4 kilometer lang en zeker niet alleen geliefd bij toeristen. In tegendeel. In 2006 werd het strand namelijk verkozen tot het mooiste strand van Brazilie, door de lezers van Viagem e Turismo; een groot reismagazine van Brazilië

3. Abrolhos Archipel – Bahia

In het noordoosten van Brazilië, aan de kust van de staat Bahia, is de Abrolhos Archipel gevestigd; een eilandengroep van 5 eilandjes waar het water warm en helder is. Het is één van de beste duiklocaties van Brazilië.

mergulho-abrolhos

Vooral bijzonder zijn de verschillende soorten koraal en de bultrugwalvissen en zeeschildpadden, die hier hun jongen krijgen. Het blauwe water wemelt er van de vissen; je vindt er meer dan 160 soorten.