Zonnig Brazilië

fortaleza-beach-park

Brazilië is een zonovergoten land. Volg de route van de zon langs witte stranden, tropische wateren en ongerepte natuur door de deelstaten Bahia, Alagoas, Ceará, Pernambuco en Paraíba.

Bahia

salvador

Laten we beginnen met de zonovergoten oostkust van Bahia, waar in 1500 de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral voet op Braziliaanse bodem zette. Op deze plek is eind 19de eeuw Porto Seguro gesticht. De fakkeltocht voert noordwaarts langs onder andere Ilhéus, Valença en Feira de Santana richting Salvador.

De derde stad van Brazilië telt bijna 3 miljoen inwoners en staat vooral bekend om culturele tradities, capoeira, carnaval, muziek en stranden. Het historische centrum van Salvador is werelderfgoed. De smalle straatjes en kleurrijke gevels vertellen het verhaal van een koloniaal verleden.

Alagoas

Vanuit Bahia reizen we naar naar Alagoas: de deelstaat beroemd vanwege de natuurlijke attracties zoals de witte stranden, helderblauw wateren en groene natuur. De stad Maceió ligt direct aan de Atlantische Oceaan en hier vind je prachtige stranden zoals Ponta Verde en Pajuçara. Zwemmen en watersporten is heerlijk in het door de zon verwarmde water.

Ceará

ceara

Onze zonnige tocht vervolgt naar Fortaleza in het noorden van de deelstaat Ceará. Naast zon, zee en strand kan je hier ook genieten van heerlijke zeevruchten. Het tropische landschap vol kokospalmen, mangroven, zandduinen en vissersboten is de moeite waard om doorheen te reizen.

Pernambuco

De deelstaat Pernambuco heeft minstens 10 steden die een bezoekje waard zijn, te beginnen in Petrolina. Deze stad in het binnenland ligt aan de rivier São Francisco. Vervolgens gaat het naar Caruaru, de stad waar in de maand juni het São João de Caruaru festival groots gevierd wordt.

In Recife, de hoofdstad van Pernambuco, vind je sporen van een Nederlands verleden. In de 17de eeuw heette Recife Mauritsstad. Het Fort Oranje op het nabijgelegen eiland Itamaracá, en de in Recife gelegen forten De Bruyn en Fort Frederik Hendrik herinneren aan die tijd. Nu staat Recife vooral bekend om het strand van Boa Viagem en het heldere, warme water.

Paraíba

joao-pessoa

João Pessoa in de deelstaat Paraíba is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de stranden en het heerlijke warme water. Langs de stranden vind je eindeloze rijen palmbomen en kraampjes met lekkere gerechten. De kliffen aan de kust van João Pessoa vormen de perfecte omgeving om te wandelen en te fietsen. De stad staat ook bekend als ‘Porta do sol’: het is namelijk de meest oostelijk gelegen stad van het Amerikaanse continent. Het is de plek waar de zon het eerst opkomt in Amerika.