Vijf topbestemmingen voor een vakantie in Brazilië

fernando-de-noronha

Volgens het Braziliaanse Ministerie van Toerisme behoren deze vijf namelijk tot de populairste vakantiebestemmingen in 2016. Ook bij de Brazilianen zelf zijn binnenlandse reizen favoriet: zeker 84 procent gaat op vakantie in eigen land. De top 5 van 2016:

1. Rio de Janeiro het kloppend hart van toeristisch Brazilië

rj-cristo-redentor

Op nummer 1 staat het wereldberoemde Rio de Janeiro. De stad spreekt tot de verbeelding van iedere toerist en wordt niet voor niets één van de mooiste steden van het land genoemd. Natuur, cultuur, zon, zee, strand en in 2016 voegen we daar natuurlijk sport aan toe, want de Olympische en Paralympische Spelen vonden plaats in Rio.

2. Fernando de Noronha – Pernambuco

De adembenemend mooie eilandenarchipel Fernando de Noronha trok in 2015 een recordaantal van 83.000 bezoekers. Heel bijzonder, want sinds de tropische eilanden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, geldt er een maximum aantal bezoekers per dag. Dit is om de bijzondere natuur in en om het kristalheldere water van de populaire eilanden te beschermen.

3. Bonito & Pantanal – Mato Grosso do Sul

pantanal

Jaarlijks trekt Bonito, één van de meest groene bestemmingen in Brazilië, zeker 200.000 bezoekers. Natuurliefhebbers en ecotoeristen kijken dan ook hun ogen uit in de omgeving van Bonito en op de nabijgelegen Pantanal, het grootste draslandgebied ter wereld.

4. Porto Seguro & Costa do Descobrimento – Bahia

porto-seguro

Toen de Portugese kolonisten naar Brazilië kwamen, zetten zij voor het eerst voet aan wal in de omgeving van Porto Seguro in Bahia. De beroemde kustlijn heet daarom heel toepasselijk ‘Costa do Descobrimento’ oftewel de kust der ontdekkingen. UNESCO heeft deze kustlijn in het zuiden van Bahia verklaard tot Werelderfgoed. Ook het Olympische vuur reist volgend jaar langs deze prachtige kust op weg naar Rio de Janeiro.

5. Camboriú & Florianópolis – Santa Catarina

florianopolis

Ook de kustlijn van de staat Santa Catarina is veel bezocht. De stad Camboriú en het eiland Florianópolis zijn dan ook ideale bestemmingen voor een zon-, zee- en strandvakantie. Ook ligt Beto Carrero World, het grootste attractiepark van Brazilië, even ten noorden van deze populaire plekken.