Het zuidoosten van Brazilië

ouro-preto

In deze post belichten we de zuidoostelijke regio van het land en doen we de deelstaten Minas Gerais, São Paulo, Espírito Santo en Rio de Janeiro aan. Een gevarieerde reis met verschillende hoogtepunten: langs steden, landschappen en culturele bezienswaardigheden.

Minas Gerais

De deelstaat Minas Gerais is rijk aan geschiedenis, cultuur en tradities. Je vindt er prachtige landschappen en historische steden in barokke stijl met een prachtige architectuur, zoals de steden Ouro Preto en Tiradentes.

De hoofdstad van Minas Gerais is Belo Horizonte; de op drie na grootste stad van Brazilië. Haar naam, dat letterlijk vertaald ‘mooie horizon’ betekent, heeft de stad te danken aan het prachtige uitzicht van nabijgelegen bergen. Tegenwoordig is de stad een echte metropool met mooie wijken, winkels en geweldige musea zoals het Pampulha Art Museum, ontworpen door architect Oscar Niemeyer.

São Paulo

sao-paulo-2

Ten zuiden van Minas Gerais ligt de deelstaat São Paulo met haar gelijknamige hoofdstad. De stad is gigantisch; het heeft zo’n 12 miljoen inwoners, 101 musea, 164 theaters en ontelbaar veel parken. Er wordt gezegd dat de stad het beste nachtleven van de wereld heeft en daarnaast een geweldige gastronomie. De stad beheerst zowel de internationale als regionale keuken en kent vele restaurants van hoog niveau.

Espírito Santo

In de deelstaat Espírito Santo zijn er interessante plekjes waaronder Serra, Guarapari en Vila Velha, maar ook Itapemirim en Vitória, de hoofdstad van Espírito Santo en de belangrijkste haven van het land. Ook vind je hier Camburi: een strand ideaal om watersport te beoefenen.

espirito-santo

Espírito Santo staat bekend om haar prachtig stranden (zoals dat van Guarapari en Aracruz) en bergen met spectaculaire wandelroutes. Het meest bekende gerecht van de regio is moqueca capixaba, een visstoof met verschillende kruiden.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is voor velen het hoogtepunt van toeristisch Brazilië. De stad heeft vele natuurlijke attracties; zoals de botanische tuin, de Suikerberg, stranden van Copacabana, Ipanema en Barra da Tijuca.

rj-cristo-redentor

Maar ook het beeld van Christus de Verlosser en de 1400 meter lange kabelbaan zijn bekende attracties van de stad. Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de diverse hoogtepunten van de stad.