Eindejaarsfeesten in Brazilië

rj-ano-novo

Ga je voor een koude, witte kerst in eigen land of kies je voor warme, kleurrijke kerstdagen in Brazilië? Het Zuid-Amerikaanse land staat bekend om haar uitbundige feesten. Kerstmis en Oud & Nieuw zijn geen uitzonderingen. Van de grootste drijvende kerstboom ter wereld en feestelijke parades tot aan aftellen naar het nieuwe jaar op het strand van Copacabana: een kerstvakantie in Brazilië is in één woord sensationeel.

Grootste drijvende kerstboom ter wereld

rj-arvore-natal

Wil je de grootste drijvende kerstboom ter wereld zien? Bezoek dan de Rodrigo de Freitas lagune in het hart van Rio de Janeiro. Al twintig jaar lang drijft op het water een 85 meter hoge stalen kerstboom, die tot en met de piek versierd is met 3,1 miljoen kerstlampjes. Het gevaarte dat ruim 542 ton weegt, staat ieder jaar in een ander thema.

Feest van het licht in kersthoofdstad Gramado

gramado-festa-da-luz

Eén van de grootste kerstfestivals ter wereld wordt Natal Luz, oftewel ‘het licht van Kerstmis’ genoemd. Het vindt jaarlijks plaats in Gramado, dat in het zuiden van Brazilië ligt in de staat Rio Grande do Sul. De stad wordt met recht de ‘kersthoofdstad van het land’ genoemd. Zo zijn de straten van Gramado versiert met kerstbomen en knipperen meer dan 54.000 ledlampjes vrolijk mee op de kerstmuziek.

Oudejaarsavond op Copacabana

Spectaculair vuurwerk, live muziek en non-stop dansen op het beroemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro: zo verwelkomen de Brazilianen het nieuwe jaar. Tijdens Réveillon, oftewel Oud en Nieuw, trekken 2 miljoen bezoekers naar het strand voor een waanzinnig feest. Proef de unieke sfeer die je doet denken aan carnaval. Het verschil met carnaval is dat de Brazilianen zich op oudejaarsavond geheel in het wit kleden, zij geloven erin dat dit geluk brengt voor het nieuwe jaar. Neem je champagne mee en geniet van het mooiste feest van het jaar!