De mooiste bestemming van Brazilië

iguacu-falls

In het zuiden vind je de deelstaten Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul. Één van de meest populaire bestemmingen van het land ligt in Paraná: Iguaçu Falls in de stad Foz do Iguaçu. Iguaçu Falls bestaat uit 275 watervallen, met een hoogte tot wel 80 meter. De watervallen zijn gelegen in het Iguaçu National Park, op de grens tussen Brazilië en Argentinië.

De meest zuidelijke deelstaten

Santa Catarina en Rio Grande do Sul – gelegen in het zuiden van Brazilië – zijn beslist een bezoek waard, niet in het minst de hoofdstad van Santa Catarina: Florianópolis. De gemeente – die zich op het eiland Santa Catarina bevindt – staat bekend om haar paradijselijk mooie stranden, landschappen en een zeer vriendelijke sfeer.

florianopolis

Rio Grande do Sul grenst aan Uruguay. Bezoek er de ruïnes van São Miguel Arcanjo in São Miguel das Missões en ga ook naar ’s werelds langste strand Cassino waar u verwelkomd wordt door traditionele gaucho muziek. De hoofdstad van Rio Grande do Sul is Porto Alegre.