GSM operators kregen flinke opdoffer

Het verbod op de verkoop van nieuwe aansluitingen op het gsm-netwerk voor drie belangrijke operators (Oi, Claro en Tim) zorgde voor een daling van 76%, i.v.g. met de maand voor het verbod (juni). In totaal werden er 279.723 nieuwe aansluitingen genoteerd in juli. In juni waren er dat 1,18 miljoen. Claro, Oi en Tim kregen een verbod opgelegd om nieuwe aansluitingen te verkopen van 23 juli tot 2 augustus in een aantal Braziliaanse staten waar vastgesteld werd dat hun service absoluut beneden het peil was van wat vandaag verwacht mag worden van een goede operator. Vivo (zij werden niet geviseerd door Anatel) profiteerde flink van de terugval; Tim werd zwaar getroffen, niet in het minst omdat ook vastgesteld werd dat deze operator bewust promotioneel geprijsde gesprekken onderbrak om meer te kunnen factureren.

De Braziliaanse consument is er niet ongelukkig om, de operators daarentegen… Oi en Claro houden zich nog enigszins gedeisd; Tim klaagt de blokkering aan en vindt dat zij onterecht veroordeeld werden door Anatel, het officiële Braziliaanse orgaan dat de belangen van de telefoonconsument verdedigt. Het zou niet slecht zijn dat al deze operators het hoofd zouden buigen en toegeven dat 1) hun tarieven buitensporig duur zijn en 2) dat de geleverde diensten bijlange niet in verhouding staan met die woekerprijzen. Ze zouden er het respect mee winnen van hun klanten, dezelfde klanten die massaal smartphones aankopen maar er niets mee aankunnen omdat de service van de telefoonproviders beneden alle peil is.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s