Helikopters maken teveel lawaai


Foto’s nemen van Cristo Redentor vanuit de lucht: voortaan zal dat enkel nog kunnen met een forse telelens.

Toeristen die attracties van Rio de Janeiro zoals het Cristo beeld en de Pão de Açúcar willen bezichtigen vanuit de lucht, zullen zich voortaan tevreden moeten stellen met “er even langs te vliegen” en dan nog vanop een afstand en op grotere hoogte. De controle-organen Decea (Departamento de Controle do Espaço Aéreo) en Anac (Agência Nacional de Aviação Civil) namen deze beslissing i.s.m. het secretariaat voor milieu van de staat Rio de Janeiro. Hiermee wordt ingegaan op de klachten van de bewoners in de regio’s m.b.t. de geluidsoverlast. Naast die twee attracties mogen de helikopters ook niet meer vliegen boven Botafogo en de wijken Glória en Lapa, in de richting van het welbekend voetbalstadion Maracanã. De minimumhoogte van helikoptervluchten gaat van 1.000 voet naar 1.500 voet, en er mag enkel nog gevlogen worden van 9h ‘s ochtends tot zonsondergang (nu tot 17h30). Mocht de overheid (en niet alleen die van Rio de Janeiro) even streng optreden tegen de vele “carro de som’s”, het zou een stuk rustiger en vooral veel aangenamer worden in de Braziliaanse steden.


Carro de som: Braziliaanse jongeren zijn er dol op. Het voertuig wordt ergens gestationeerd nabij een botequim (straatbar), het kofferdeksel wordt geopend en Boem Boem, daar gaat de rust van de omwonenden.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s