Leids Film Festival Summer Special

Op 5, 6 en 7 juli strijkt de Summer Special van het Leids Film Festival weer neer op het Pieterskerkplein in Leiden. Net als eerdere jaren verandert het plein in een sfeervolle openluchtbioscoop. Na Frankrijk, Italië en Spanje doet de Summer Special dit keer Brazilië aan. Dus kom elke avond na zonsondergang kijken naar de beste Braziliaanse films. Zoals de mythe van Orpheus en Euridice op z’n Braziliaans in Orfeu Negro, de culinaire tragikomedie Estômago of het veelgeprezen, rauwe misdaaddrama Cidade de Deus. De Pieterskerk verzorgt een drankje aan de bar voor de dorstige filmkijker. Oftewel: de Caipirinha staat koud!

De films starten rond 22:00 uur en toegang tot de openluchtbioscoop is natuurlijk gratis. Maar plaatsen zijn beperkt dus zorg dat je ruim van tevoren aanwezig bent. Begeef je in Braziliaanse sferen en kom genieten van Cinema do Brasil op groot scherm in de buitenlucht!

Hou de website www.leidsfilmfestival.nl in gaten voor de laatste updates.

Het programma op een rijtje:

Donderdag 5 juli:
Orfeu Negro (1959 – 100 min)

In deze klassieker van Marcel Camus wordt het mythologische verhaal van Orpheus en Euridice opnieuw verteld tegen de achtergrond van het kleurrijke, swingende carnaval van Rio de Janeiro. Tramconducteur Orpheus is verliefd op Euridice maar verloofd met een ander. Tussen het feestgewoel wordt Euridice achtervolgd door een afgewezen minnaar verkleed als De Dood, die haar wil vernietigen. Ze worden op de hielen gezeten door Orpheus die haar probeert te redden.

Vrijdag 6 juli:
Estômago (2007 – 113 min)

De berooide dertiger en antiheld Nonato blijkt over een onvermoed kooktalent te beschikken. Hij begint te werken in een eenvoudige snackbar, maar wordt al snel in dienst genomen door de eigenaar van een Italiaans restaurant, die hem alle kneepjes van het vak leert. Nonato weet met de simpelste ingrediënten de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Hij werkt zich als kok op smakelijke wijze omhoog in het leven en in de liefde, totdat hij erachter komt dat hij ook daarmee de harde les van het leven niet kan ontlopen…

Zaterdag 7 juli:
Cidade de Deus (2002 – 130 min)

De jongens Buscapé en Zé Pequeno groeien op in een van de meest beruchte buurten ter wereld in de “Cidade de Deus” (Rio de Janeiro). In hun pogingen de armoede te ontvluchten nemen ze beiden een ander pad: de één wordt fotograaf, de ander drugsdealer. De film beslaat drie decennia in het leven van de jongens, van de jaren ’60 tot en met de jaren ’80, waarin ze zich allebei op hun eigen terrein ontwikkelen en opwerken. Zé Pequeno als de keiharde drugskoning van de wijk, Buscapé als een vlijmscherp observator van al het geweld om hem heen.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s