Exit Ronaldinho


Lula en Ronaldinho in (voor beiden) betere tijden (2007). Foto: Ricardo Stuckert/PR

Een jaar en vijf maanden heeft het geduurd, maar nu is de liefde tussen voetbalcrack Ronaldinho Gaúcho (32) en de club Flamengo uit. Ronaldinho eist maar liefst 40 miljoen reais van zijn werkgever en sleept de club voor de rechter, meer bepaald de arbeidsrechtbank van Rio de Janeiro. Rafael de Piro, vice-president van de club, bevestigt het verhaal en zegt dat de club al officiëel werd ingelicht door de gerechterlijke diensten. Hiermee wordt het contract (dat eigenlijk liep tot december 2014) tussen de club en de beroemde speler definitief verbroken. De advokaat van Ronaldinho zegt dat het om achterstallige lonen gaat. De club ontkent dat en beweert dat Ronaldinho correct uitbetaald werd. De eis van de speler zou volgens hen slaan op andere vergoedingen zoals reclame inkomsten en het gebruik van zijn naam door het bedrijf Traffic dat dienaangaande een overeenkomst heeft met de club. Die hebben al eerder ingezien dat het fout begon te lopen en staakten hun betalingen waardoor Flamengo al vanaf vorig jaar zelf het volledige salaris van de speler moest ophoesten.


Patrícia Amorim en Ronaldinho, (eveneens) in betere tijden. Foto: Alexandre Vidal/FLa Imagem

Patrícia Amorim, de voorzitster van Flamengo, zei dat haar club al honderd jaar bestaat en dat Ronaldinho in dat opzicht kan verwaarloosd worden. Dit gooit natuurlijk olie op het vuur, nog aangewakkerd door de vice-president die zegt dat het geen twijfel zal lijden dat de club beter af is zonder het gedrag van Ronaldinho dat allesbehalve disciplinair was in de jongste maanden. Ronaldinho scoorde 28 goals in 74 wedstrijden waarin hij de kleuren van de club verdedigde sinds januari 2011.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s