Ronaldo stopt definitief

Vandaag bevestigde voetballer Ronaldo dat hij er voor goed mee stopt na een carrière van 18 jaar als een van de bekendste Braziliaanse professionele spelers. De voornaamste reden voor dit besluit is dat hij de strijd tegen zijn eigen lichaam verloor, aldus Ronaldo. De verscheidene kwetsuren die hij opliep speelden mee in deze conclusie, maar hij onthulde ook dat hij al verscheidene jaren lijdt aan Hypothyreoïdie, een tekort aan schildklierhormonen. Een van de verschijnselen van de ziekte is gewichtstoename, iets wat bij hem de laatste jaren duidelijk zichtbaar werd. Ronaldo moest, om de ziekte te bestrijden, hormonen nemen die verboden zijn omdat ze beschouwd worden als doping (wat door de medici tegengesproken wordt). Tijdens de persconferentie verklaarde Ronaldo: “Velen zullen nu wellicht spijt hebben omdat ze een opmerking maakten over mijn gewicht, maar ik hou er geen gekwetste gevoelens aan over“. Hij legde zijn verklaring af in aanwezigheid van zijn beide zoontjes Alex en Ronald, alsook de voorzitter van zijn voetbalploeg de Corinthians, Andrés Sanchez. Hij was ook duidelijk geëmotioneerd, niet in het minst toen hij van zijn voorzitter een T-shirt kreeg met het opschrift “Para sempre Fenômeno” (voor altijd een fenomeen).

Fan website Ronaldo (Engels)

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s