Invasie Complexo do Alemão wordt film


Een politieman van de Core (Coordenação de Recursos Especiais) tijdens het uitkammen van de favela, vorig jaar in november. Foto Marcello Casal Jr/ABr

Na de invasie van het favela complex Alemão door de politie en manschappen van het leger in november van vorig jaar, is het nu de beurt aan een soort culturele “Tropa de Elite” om de favela in te nemen. Het gaat om cineast José Padilha, Daniel Filho (acteur, producer), Rodrigo Pimentel (ex-kapitein van de Bope en commentator bij O Globo), Marcos Prado (fotograaf en producer) en José Alvarenga Júnior (bekend van de Braziliaanse tv- en filmwereld). De nieuwe film zal gebaseerd worden op een boek dat Rodrigo Pimentel aan het schrijven is voor de uitgeverij Objetiva. Het boek kreeg de voorlopige werktitel “Conquista de um território e outras historias” (verovering van een territorium en andere verhalen) en zal het ook hebben over de minder fraaie zijde van de invasie zoals het misbruik van sommige van de politiemannen. Het boek zal volgend jaar gelanceerd worden. De film zal gemaakt worden door José Padilha en Daniel Filho die de aankoop van de rechten op het boek bevestigden. Het draaiboek wordt geschreven door Padilha en Pimentel, de directie komt in de handen van José Alvarenga. Niet alleen Pimentel schrijft een boek over de opmerkelijke gebeurtenissen in het favela complex. Ook de commandant van de Polícia Militar van Rio, Mário Sérgio Duarte, schrijft er eentje over hetzelfde onderwerp.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s