Muiterij met 18 doden

Een muiterij in het gevangeniscomplex “Penitenciário de Pedrinhas” in São Luís (Maranhão) werd vandaag beëindigd. Ze duurde in totaal 28 uur, 18 gevangenen verloren het leven. Vijftien van hen kwamen om in de gevangenis São Luís die beschouwd wordt als de strengst bewaakte instelling van de staat Maranhão. Drie anderen werden gedood in een andere eenheid van het complex. Volgens de politie werden ze allemaal het slachtoffer van medegevangenen die lid zijn van een concurrerende misdaadfractie. Vijf gegijzelde bewakers werden vrijgelaten en bleven ongedeerd. De opstandelingen eisten een snellere opvolging van hun proces en overbrenging naar andere gevangenissen om dichter bij hun familie te kunnen zijn. Ze klagen ook over het gebrek aan water in de strafinstelling en over de overbevolking. Het complex biedt normaal plaats voor 2.000 gevangenen terwijl er in werkelijkheid het dubbele opgesloten zit.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s