Braziliaanse vrouwen


Débora Nascimento & Flávia Alessandra

Voor nogal wat buitenlanders betekent Brazilië eerder een bepaalde voorstelling in het hoofd dan werkelijk een fysiek land. De bekende journalist John Fitzpatrick omschreef dit fenomeen ooit op deze manier: “These people are mental imperialists who sack Brazil for what they can get out of it and make it their own. Some of them do this without even setting foot in the place“. Even een kijkje nemen op diverse fora over Brazilië bevestigt de indruk dat sommigen erover praten zonder er ooit geweest te zijn. Dit is soms ook het geval wanneer het over Braziliaanse vrouwen gaat. Een van de redenen waarom een buitenlander zich aangetrokken kan voelen tot Brazilië is de “sex appeal” van het land. Vele buitenlanders associëren Brazilië voornamelijk met voetbal en karnaval. Ieder jaar zien duizenden mensen in andere landen beelden van halfnaakte meisjes, dansend in de straten van Rio de Janeiro of Salvador. Die meisjes zien er veel gelukkiger en meer sexy uit dan de mooiste modellen op de catwalks van ‘s werelds mode centra die vaak nogal kunstmatig overkomen. Er is geen kritiek op al die Braziliaanse vrouwelijke uitbundigheid, zelfs niet in Brazilië dat toch nog steeds een overwegend katholiek land is. Bij een vergelijk tussen het Braziliaanse karnaval waar mensen zingend en dansend defileren bij een temperatuur van 30 graden Celsius en een karnavalsoptocht in Keulen met hoempa hoempa muziek en rode neuzen van de koude is het niet moeilijk om een winnaar aan te duiden.


Hoempa Hoempa in Keulen of …


… vrouwelijke uitbundigheid in Rio de Janeiro?

Wil u nog een sterkere vergelijking dan op bovenstaande foto’s, klik dan op deze link en bekijk rustig alle foto’s van boven naar beneden.

Exotische aantrekkingskracht

De seksuele aantrekkingskracht van de Braziliaanse vrouwen is niet nieuw. De eerste Portugezen die hier 500 jaar geleden voet aan wal zetten waren ook al erg onder de indruk van de mooie (en halfnaakte) Indiaanse vrouwen die ze te zien kregen. De bereidwilligheid waarmee die vrouwen zichzelf overgaven aan zeelui die maandenlang over de oceaan zwierven zette de eerste stappen voor een reputatie van een soort exotische erotiek. Dat exotische aspect breidde zich sterk uit na de massale immigratie van de 19de eeuw waarbij Brazilië bevolkt werd door mannen en vrouwen uit Europa, het midden oosten, Japan, China, andere zuid Amerikaanse landen en vooral Afrika. Hierdoor ontstond er een wel zeer kleurrijke mix.


Kleurrijke Braziliaanse bekende vrouwen, van links naar rechts:
Cris Vianna, Sheron Menezes, Adriana Alves en Juliana Alves

De openheid en vrijheid van de Braziliaanse vrouw maakt hen wat verschillend van de Europese of Amerikaanse vrouwen en vormt een van de redenen waarom buitenlandse mannen zich tot hen aangetrokken voelen. Terwijl Europese en Amerikaanse vrouwen zich laten bruinen op de zonnebank lopen er in Brazilië miljoenen vrouwen rond met een exotische huidskleur die nooit of nimmer op een zonnebank kan bekomen worden. Brazilië heeft een subtropisch klimaat waardoor de vrouwen vrijwel altijd luchtig gekleed door het leven gaan (behalve in de winter, in het zuiden van Brazilië), iets wat hun Europese of Amerikaanse soortgenoten enkel maar in de zomer kunnen. Braziliaanse vrouwen doen er ook alles aan om hun vrouwelijkheid te benadrukken. Wekelijkse bezoeken aan de kapster, manicure en tonnen schoonheidproducten, het hoort er allemaal bij, meer, het is zelfs een prioriteit. Voor velen is hun uiterlijk hun kapitaal, het wapen dat ingezet wordt in een zoektocht die overal ter wereld dezelfde is: het vinden van een geschikte en goede partner. Daarnaast valt niet te ontkennen dat er een heuse lichaamscultuur bestaat, een streven naar een gezond en mooi lichaam waarbij het beoefenen van sport of het regelmatig bezoeken van een fitnesscentrum bepaald niet onbelangrijk is.


Braziliaanse vrouwen houden van sport

Innerlijk zijn Braziliaanse vrouwen heus niet zo verschillend van anderen. Ze hebben dezelfde verzuchtingen, streven eveneens naar een leven waar ze door de man gerespecteerd worden, een goede vader voor hun kinderen, een eigen familie. Vooral dat familiale aspect is doorslaggevend. De familie komt op de eerste plaats. Het vinden van een goede partner is niet vanzelfsprekend in een land waar jonge mannen steeds meer en steeds langer vrijgezel willen blijven. Dat wil niet zeggen dat Braziliaanse mannen zich onthouden. Een groot aantal alleenstaande moeders is dan ook het gevolg. Niet alleen dat, maar ook een zeker wantrouwen ten opzichte van mannen die de hemel beloven. De voornaamste vraag van alleenstaande meisjes en vrouwen is dan ook: is hij eerlijk? Naast die terughoudendheid wordt er ook vaak gezegd dat Braziliaanse vrouwen jaloers zijn. Die jaloersheid is vooral gericht op het mogelijke gevaar dat hun man door een andere vrouw weggekaapt wordt, niet zozeer op de man zelf waarvan ze het heel normaal vinden dat hij zwak van vlees is. Vele Braziliaanse vrouwen vinden het trouwens verdacht als een man geen toenaderingspogingen onderneemt en durven wel eens het besluit trekken dat hij dan “wel een homoseksueel” moet zijn.

Een ander aspect is het vrouwenoverschot in Brazilië. In bepaalde regio’s en steden zijn er tot 5 vrouwen voor elke man. Dit kan verklaard worden door de zoektocht van jonge mannen naar een beter leven waardoor zij wegtrekken naar andere regio’s waar er meer werkgelegenheid is, of zelfs naar het buitenland. In grote steden komt daar nog het aspect geweld en misdaad bij: nogal wat jonge mannen worden het slachtoffer van misdaad, niet in het minst diegenen die zelf misdaden plegen (op dit moment zitten er 425.000 mensen opgesloten in een van de 1.150 Braziliaanse gevangenissen. Een groot aantal van die opgeslotenen zijn jonge mannen).


Jonge Braziliaanse vrouw uit Bahia in traditionele kledij

De reputatie en de aantrekkingskracht van de Braziliaanse vrouw kan afgemeten worden aan het aantal dating sites die specifiek gericht zijn op het vinden van een Braziliaanse bruid. Het internet heeft ervoor gezorgd dat dit niet langer een droom hoeft te blijven. Er zijn wel een aantal hindernissen te overwinnen. De afstand is al lang geen probleem meer, de taal echter wel. Nogal wat Braziliaanse vrouwen dromen ook van een beter leven in een ander land. Niettegenstaande Brazilië al lang de status van ontwikkelingsland ontgroeid is blijven zij een continent als Europa beschouwen als “primeiro mundo”. Zowel Braziliaanse vrouwen als Europese mannen die een relatie willen opbouwen worden dus geconfronteerd met het leren van elkaars taal. In vrijwel alle gevallen is het leren van (Braziliaans) Portugees een noodzaak voor de man die eraan wil beginnen.

Tenslotte willen we u deze uitspraak (eveneens van de journalist John Fitzpatrick) niet onthouden, ook al moet hij met een korreltje zout genomen worden: “Naïve foreigners should take care of Brazilian women. The jungle may be full of colour and excitement but it is also full of dangers. Remember the long-term effects of the Indian womens‘ aphrodisiacs on their menfolk. Brazilian women should come with the kind of health warning found on cigarette packets“.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

16 Reacties op “Braziliaanse vrouwen

 1. Het is altijd riskant om te generaliseren omdat je daarmee een karikatuur kunt creëren van “de Braziliaanse vrouw”. Die bestaat simpelweg niet, alleen in de fantasie van ons voorstellings vermogen. Gaat het om gestudeerde vrouwen uit São Paulo of b.v. analfabete vrouwen uit Bahia ?
  De verschillen, zowel cultureel, economisch en sociaal zijn zo groot in het land dat je niet kunt spreken over “de” Braziliaanse vrouw.

  Vele toeristen komen met name in contact met vaak armere regio’s in het noorden en noord – oosten en dien ten gevolgen in kontakt met laag opgeleide mensen, vaak van Afrikaanse afkomst. In Brazilië heb je dezelfde verschillen als in Europa, van de hoog opgeleide stedeling uit Amsterdam tot de arme boeren familie in Roemenië, alleen zijn deze verschillen in Europa uitgesmeerd over meer landen.

  Vele Europeanen die Brazilië bezoeken hebben een soort superioriteits gevoel omdat ze wat meer opleiding en vooral meer Euro’s in hun zak hebben. Vaak in eigen land een beetje gefrustreerd door relaties op zoek naar de warme, “erotische” Braziliaanse vrouw. Deze droom wordt gekocht met euro’s en als blijkt dat die arme vrouwen niet geheel op hun achterhoofd zijn gevallen en gebruik maken van de situatie, is de frustratie groot: ze valt niet op mijn blauwe ogen maar vooral op mijn portemonnee. Het is jammer dat dit soort toeristen naar Brazilië komen, daar zit niemand op te wachten.

  • Prima reactie, ben het helemaal met u eens ! Van die mannen die hier niet meer van straat geraken , en denken dat ze daar koning zijn .
   Vele denken nog dat Brazilie een derde wereld land is , maar dit veranderd in sneltempo , binnen enkele jaren zullen ze ons voorbij steken . Het gaat echt heeeeel snel de goede richting uit !

 2. Wat een gelul:

  “In bepaalde regio’s en steden zijn er tot 5 vrouwen voor elke man.”

  Welke regio is dat dan wel? Ik woon hier nu al zo’n 15 jaar en ben een dergelijke regio nog nooit tegen gekomen, behalve dan misschien in de discotheek Help in Copacabana. Bekijk de gegeven van de IBGE eens, dan zal je zien dat de demografische gegevens zelfs in de arme streken niet in de buurt van die 1:5 komen.

  “een streven naar een gezond en mooi lichaam waarbij het beoefenen van sport of het regelmatig bezoeken van een fitnesscentrum bepaald niet onbelangrijk is.”

  In een land waar de rijkdom in handen is van 25% van de bevolking is dit ook een beetje een onzinnige opmerking. Het grootste deel van de vrouwen heeft nog nooit een academia van binnen gezien. Daar hebben ze simpelweg geen geld voor. Een gezond dieet, en niet de bekende europese bijna kant en klaar maaltijden en andere geindustrialiseerde voeding is een belangrijke oorzaak van het “mooie lichaam”.

  “Ze hebben dezelfde verzuchtingen, streven eveneens naar een leven waar ze door de man gerespecteerd worden, een goede vader voor hun kinderen, een eigen familie. Vooral dat familiale aspect is doorslaggevend. De familie komt op de eerste plaats”

  Ja de familie komt inderdaad op de eerste plaats. Maar de man is dat in de meeste gevallen niet. In de regel is de volgorde van belangrijkheid:
  – kinderen
  – ouders (vooral moeder)
  – zusters
  – broers
  – man

  “Het vinden van een goede partner is niet vanzelfsprekend in een land waar jonge mannen steeds meer en steeds langer vrijgezel willen blijven. Dat wil niet zeggen dat Braziliaanse mannen zich onthouden. Een groot aantal alleenstaande moeders is dan ook het gevolg.”

  Dat grote aantal “jonge moeders” wordt voornamelijk veroorzaakt door zeer gebrekkige sexuele opvoeding en een enorme macho kultuur onder de braziliaanse mannen, die nog steeds denken dat sex met condoom niet zo goed is als zonder.

  “De afstand is al lang geen probleem meer, de taal echter wel.”

  Kijk eens hoeveel huwelijken met braziliaanse vrouwen mislukken juist door die afstand. Veel braziliaanse vrouwen die in het buitenland gaan wonen krijgen enorme heimwee naar hun familie. Be buitenlandse man die hier komt wonen kan vaak geen of slecht werk vinden.

 3. Niet verkeerd begrijpen aub….Maar is het ook niet zo dat mannen die kant op gaan, omdat de vrouwen daar nog vrouw zijn. Het valt mij op dat in europa de vrouwen steeds meer gericht zijn op hun carierre e.d. De kinderen worden om zeven uur ‘s-ochtens naar het kinderdag verblijf gestuurd. Op zich vind ik het prima hoor. Vrouwen hebben net zo veel recht op alles als mannen, maar het gaat wel tegen het oer instinct in van de mens. Dat zegt toch nog steeds dat de vrouw voor de kinderen moet zorgen.

  Doordat de vrouwen vaker aan het werk zijn en de mannen steeds vaker de stofzuiger pakken komt de seksuele polariteit ook steeds dichter bij elkaar te liggen. En relatie’s werken juist het best als deze ver uit elkaar liggen.

  Misschien een beetje onduidelijk verhaal hoor. Ik kan er wel 20 A4 over vol typen.

 4. Ben het met Sven eens.
  Er zal heus wel wat waarheid in zitten. Maar de beargumentaties…tss kan je echt niet beter? Haast kinderlijk op geschreven. En dan dat eentonige beeld dat is aangeduid….hoe oud ben je eigenlijk? Helemaal zelf bedacht?..ach toch, nou nou knap hoor! Hallo, we zijn niet in kinder-pannekoeken-sprookjes land. Wake up!

  Als je niet kan schrijven, of iets zinnigs te melden hebt, doe het dan gewoon niet. Zit niemand te wachten, op jouw verzinseltjes van nog geen MBO niveau.

  • je bent gewoon jaloers dat de mooiste meest sexy vrouwen uit Brazilie komen en zo is het. De europese vrouwen zijn ver van vrouwelijk ze zeiken van ooh ik ben zo dik maar ze hebben geen zin om naar de sportschool te gaan.

   • je hebt gelijk, braziliaanse vrouwen zijn prachtig, heerlijk, zeiken niet aan je kop en zijn zeer gepasioneerde geliefden.. ze zijn onweerstaanbaar vor iedere vrijgezelle heteroman, van welke afkomst dan ook😉

  • Vivian, even los van de venijnige inhoud: ik tel dertien fouten in de acht regeltjes die je hebt opgeschreven. En jij wil graag teksten van niveau? Eerst nog maar eens terug naar de basisschool.

  • Tentar definir o Brasil ainda é um tanto difícil. Os europeus tem a mania de fazer isso generalizando.Como disse o nosso amigo, isso é perigoso.

   No mínimo, quem quer falar sobre o Brasil deveria conhecê-lo a fundo, deixar de lado os estereótipos criados por quem não sabe nada ou quase nada sobre o país e o seu povo.

   Pessoas desinformadas esquecem que a principal característica do Brasil é a sua diversidade. Diversidade de raça, religião, cultura e aspectos sociais que diferem as regiões.

   Como qualquer país o Brasil tem aspectos negativos e positvos, está em desenvolvimento e a educação é ainda precária em algumas regiões. Com governantes corruptos torna-se difícil mudar essa realidade. E muitos outros aspectos negtivos que tomariam horas para serem descritos aqui.

   Entretanto, os aspectos positivos do Brasil, especialmente sua cultura rica em diversidade e peculiaridades o tornam atraente para estrangeiros cansados de viver em países onde as pessoas sao “frias” e individualistas, materialistas ou intolerantes. Entre outras razões mais conhecidas deles mesmos.

   • Liza, ik denk dat je gelijk hebt. Mensen praten over dingen en weten te weinig van.

    Liza, eu acho que você está certo. As pessoas falam sobre as coisas e sabe muito pouco sobre.

 5. Beste lezer,

  In 2008 leerde ik hier in Amsterdam een mooie, maar vooral zeer lieve Braziliaanse vrouw kennen. Bij de start van het aangaan van onze relatie had ze mij aangegeven dat we een moeilijke tijd tegemoet zouden gaan. Niets was minder waar. Ik zat toen nog goed in het geld, we leefde gelukkig samen en niets kon kapot. Zelfs haar 2 kindertjes heb ik toen over laten komen we leefde als gezin in Nederland. Ondanks dat we bezig waren om de officiele documenten te bemachtigen, IND hiervan op de hoogte was en alle medewerking van de gemeente werd ze verraden en werd ze uitgezet met de kinderen op hondse wijze en behandeld als een crimmineel. Door het missen van haar liefde heb ik toen alles in Nederland Tchal (goodbye)gezegd en mijn biezen gepakt om daar een bestaan op te bouwen. Ik wilde maar 1 ding bij haar zijn. Na een jaar daar te verblijven begreep ik wel de moeilijksheids graat om daar te overleven en hadden we het besluit genomen om hier in Nederland ons leven op te gaan bouwen door mijn baan als sr. systeembeheerder weer op te pakken, documenten weer opnieuw aan te vragen.
  Bij terug komst begon het al fout, met een sollicitatie vanuit Braziel bleek bij aankomst mijn baas waar ik zou gaan werken failliet.
  Samen probeerde we waar we maar geld mee konden verdienen ons hoofd boven water te houden.
  3 maanden na terug komst werd ze wederom opgepakt op Schiphol. Mijn wereld storte helemaal in! Ik wilde niet opgeven en heb tot de dag van vandaag gevochten en gestreden om een officiele woning te krijgen, zij haar documenten officieel laten regelen en ik heb deze hier laten vertalen. Al die tijd blijft ze trouw wachten (we zijn stapel verlieft op elkaar) in middels heb ik ook een goede baan..enkel nu de laatste stap. Het indienen bij de IND en de vliegtrip.

  Ik ben sinds juni 2010 zonder haar en heb enkel (dagelijks) contact via de pc. Maar ik mis haar verschrikkelijk en hoop dat iemand dit leest en het mij gunt om mij financieel (tijdelijk) bij te kunnen staan zodat ik haar voor de kerst hier kan laten komen zodat we als gezin de feestdagen kunnen vieren.

  Ik hoop dat er een lezer is die het écht missen van mijn grote liefde kan begrijpen en in de mogelijkheid is om mijn meisie en 2 kindertjes naar Nederland kan laten komen. Het gaat om € 3.000,00 en ik ben goed in staat om dit per maand in te lossen. Maar omdat ik nog kort in vast dienstverband ben is er nog geen bank die mij wil helpen.

  A.u.b. beste lezer…laat snel wat van je horen. Ik heb er alles voor over!

  email: corrols@live.nl

 6. Pingback: Brazilie Sex | Kut Sletten·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s